15.8.2013

Kaede ja Toori

Vihdoin sain otettua itseäni niskasta kiinni ja kuvattua nämä lapsukaiset. Tosiaan, 7.8 keskiviikkona ajoimme Turkuun hakemaan Englannista tuotua Kääpiöluppakaksikkoa. Samalla menomatkalla veimme Taian Lohjalle uuteen sijoituskotiinsa, poika pääsi suuriin ulkotiloihin, jossa tällä on nyt paljon tilaa rellätä. Laiva oli aivan napilleen satamassa ja saimme kanit hoiviimme helposti ja hyvinvoivina. Tosin naaraan kohdalla pelkäsimme muuta.

Kolme päivää ennen Turun reissua sain kanien kasvattajalta Englannista viestin, että hän oli katsonut naaraan iän väärin ja tämä oli 6 kuukauden sijasta vain 2 kuukautta vanha. Samassa viestissä kasvattaja ilmoitti lähtevänsä maalle samana päivänä, eikä voisi enää vastata yhteydenottoihin, joten hän pistää tämän kanin mukaan nuoresta iästä huolimatta. Olin itse pyytänyt etteivät poikaset olisi kovin nuoria silläkin uhalla, ettei sopivia löytyisi, sillä kauhutarinat pienien kuolemisesta stressiin matkalla ovat kyllä jättäneet jälkensä itse kuhunkin. No, satamassa tunnistin heti, ettei naaras ollut edes se kuvan kani, josta olin niitä otoksia aiemmin saanut, mikä ei sinällään ihme, sillä kuvan kani näytti kyllä vähintään 5kk vanhalta. Onni onnettomuudessa saamamme naaras saapui ehjänä perille ja on luonteeltaan mitä ihanin, sekä nätti kuin mikä!

Otuksille oli karanteenitilat jo valmiina laitettuina ja jänekset pääsivät heti häkkiin kantoboxeista. Hiljaisuus ja arkuus tosin loppui jo toisena päivänä. Kaede on osoittautunut oikeaksi mussukaksi, neiti on koko ajan kerjäämässä silityksiä. Toori sen sijaan on hieman arempi, mutta lämpenee kyllä hellimiselle siinä missä Kaedekin. Innolla odotamme miten lapsoset kasvavat. ^^ (oikealla Toori, vasemmalla Kaede)



1 kommentti:

  1. Aivan ihania luppakorvia! :3 Tykkään niiin paljon ruskeista kaneista <3

    VastaaPoista