27.7.2013

Plans and Backgrounds

Tänään on taas taloudessa yksi pitkäkorva lisää kun oma sijoituspupumme Pella tuli meille taasen hoitoon perheensä lomasuunnitelmien ajaksi. Neiti on kasvanut hirmuisesti ja on alkanut kehittyä oikein hienoksi klupaksi, vaikka aluksi olimme vähän epäileväisiä hontelon tytön suhteen. Itseasiassa kehittymien Pellan ja vain kuukautta vanhemman Mii-chanin kanssa on mennyt juuri päinvastoin kuin kuvittelimme.

Mii-chanilla on hieno suku, molemmille vanhemmilla on serti ja sukutaulussa on pitkälista korkean pistesuorituksen tehneitä kaneja. Kääpiöluppa ei valitettavasti ole se helpoin rotu jalostaa sillä vanhempien piirteet eivät välttämättä periydy suoraan poikasille, vaikka niin luulisi. Englanniksi piirteiden suoraan periytymistä kutsutaan osuvasti sanoilla "True Breed". En ole kuitenkaan heittänyt pyyhettä kehään ja vaikkei tästä neidistä muotovaliota tulisikaan on Mii-chanista hieman arasta luonteestaan huolimatta kasvanut oikein reipas ja suloinen neiti. Odotamme innolla millaisen poikueen saamme ensi keväällä hänestä ja Elfistä.

Takaisin Pellaan. Pellan isä on ruskea Saksantuonti ja siksi ensi keväänä olisi siis odotettavissa kaksi ruskeaa poikuetta, toinen Pellan ja toinen Kaeden. Molemmissa poikueissa olisi mahdollista syntyä myös ruskeaa viittaa, sekä Pellan poikuesta myös mustaa ja mustaa viittaa. Toorista tulisi molempien poikueiden isä. Oli hetken aikaa painottelua haluaisimmeko käyttää Pellalle mieluummin Elfiä vai Tooria, sillä Pella kantaa myös emänsä puolelta sinistä, mutta koska sijoitussopimus kattaa yhden poikueen päätimme kuitenkin panostaa harvinaisempaan.

Toorin ja Kaeden kasvattikoti on Englantilainen Helgabron Stud, jolla on pitkät linjat ruskean värin jalostuksessa. Kaksikko tulee kahdesta täysin eri linjasta, mutta kumpaakin yhdistää kolmanteen sukupolveen asti jatkuva pelkkien ruskeiden ja ruskeiden viittakuvioiden virta. Ei siis yllärivärejä tulossa tältä puolelta, ellei jostain hyvin kaukaa ole jokin ressessiivinen geeni siirtynyt tänne saakka! Ja mainittakoon nyt tunnelman latistamiseksi vielä tässäkin, että kanit eivät tosissaan ole vielä sylissämme ja toivon etten näitä kirjoittelemalla manaa koko matkaa. Peukut pystyyn että kaikki menee hyvin ja lapsoset tulevat ehjinä perille saakka!

Kääpiölupista jätteihin, Maille on suunnittelun sijaan ollut uros katsottuna jo viime huhtikuusta saakka, mutta omien pähkäilyjemme vuoksi päätimme kaikesta huolimatta astuttaa neidon vasta ensi keväänä. Näin saamme Maille A pisteet vielä ennen ensimmäistä poikuetta, mikä on Main tuontipohjan huomioon ottaen erittäin mahtavaa. Main sulhanen on musta saksanjättiperhosuros Norjalaisella tuontipohjalla. Huhu tosin myös kertoo, että mahdollinen sininen sulhanenkin olisi kenties saatavilla...

Lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu Pyhtään ja Lohjan näyttelyt, joihin tiimit ovat vielä hieman rakenteilla. Maille ei valitettavasti hirveästi esteitä ole taasen siunaantunut loikittavaksi, sillä työvuoromme ovat täysin eri mieltä siitä kannattaako kisapaikalle ehtiä ollenkaan. Ohessa kuitenkin aiemmin luvattuja kisakuvia Maista Askolassa 6. heinäkuuta, edellisen julkaisun aikaan kun kuvia ei vielä ollut saatavilla ^^.



Kuvien copyt c, Siiri, Miia, Caro



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti