8.3.2014

Surullinen naistenpäivä

Viime yönä Marsha alkoi synnyttämään aika hätiköidysti tehtyyn pesäänsä ja valiettavasti kaikki ei mennyt niin kuin elokuvissa. Nuori äiti ilmeisesti säikähti tilannetta ja kävi ylikierroksilla, sillä löysimme vain hetki synnytyksen jälkeen kaksi poikasta kuolleina, mutta yksi kamppaili vielä hengestään. Marsha kävi lapsosta kyllä nuolemassa, mutta imetys ja peittely jäi väliin, joten turvauduimme tekolämpöön poikasen ruumiilämmön nostamiseksi ja peittelimme poikasen sen jälkeen karvoin ja toivoimme parasta.

Tänään aamulla viimeinenkin pieni oli kuitenkin nukkunut pois, eikä Marsha ollut osoittanut merkkejä poikasesta huolehtimiseen. Täytyy myöntää että harmitus on suuri, sillä Mai ja Marsha olivat astutettu samoihin aikoihin juuri siitä syystä, että jos Marsha, joka tuntuu meidän silmiin hieman hömppämäisemmältä, epäonnistuu, poikaset voisi siirtää Maille. Marshan synnytys oli kuitenkin 2 päivää "etuajassa" (kani kantaa noin 28-32 päivää, mutta suurinosa synnyttää päivällä 30), kantopäivällä 28, eikä Main poikaset olleet vielä tuloillaan muutamaan päivään.

Jäämme pohtimaan uudelleen astutuksen mahdollisuutta lähiaikoina, mutta pääasiassa haluaisimme käyttää vain naaraita, jolla emo-ominaisuudet ovat vahvat (sillä ne periytyvät, myös urosten kautta). Anteeksi täytyy toki antaa ensisynnyttäjän kokemattomuus, mutta emme halua unohtaa sitä että moni muu ensisynnyttäjä on pärjännyt ongelmitta suuremmankin poikueen kanssa. Olisi harmi luovuttaa yhdistelmästä, sillä poikue oli varsinkin itselleni hyvin odotettu, mutta hyvä perimä tulee meillä aina ensin. Katsotaan mihin se johtaa.

Bunny Heaven by Illeander, DeviantArt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti