17.11.2012

Kani ulkomailta?

Olemme pyöritelleet tässä nyt pidemmän aikaa miten haluaisimme jatkaa kaniharrastusta omien kanien suhteen. Nara (RL urokseni Naraya) jäi vanhemmilleni, mutta päätimme jo aiemmin, että haluamme kanin myös nykyiseen kotiimme. Vastoinkäymiset, mitä kanien kanssa on lähiaikoina ollut teki molemmille kuitenkin sellaisen olon, että emme ehkä halua omaa uutta kania heti, vaan joku jota voisi pidemmän aikaa odottaa ja suunnitella olisi nyt parempi. Ja sitten yhtenä iltana se juolahti mieleen kun selasin Saksanjättischeckien kasvattajien määrää Suomessa (huimat 1, kiitos siitä silti Mira's <3).

Ensin siitä innostui huimasti sen enempää ajattelematta. Ulkomailta saisi Suomeen tuotua rotuun myös hieman uutta verta, ehkä kokonaan uuttaa väriäkin (Suomessahan Saksanjättiä esiintyy pääasiassa mustana). Ajatusta jonkin aikaa sulateltua päätin etsiä hieman kasvattajia ja kokeilla kepillä jäätä. 16 kasvattajasta 2 vastasi takaisin kyselyyn ensi kevään poikastilanteesta, joista toinen oli hollantilainen ja toinen saksalainen. Hollantilaisella kasvattajalla olisi enemmän sitä, mitä me halusimme, mutta päätimme lähteä kokeilemaan vielä myös Ranskan suunnasta. M puhuu hyvää ranskaa ja sen vuoksi meille ei onneksi pääse muodostumaan kovin suurta kielimuuria. Ranskasta emme ole vielä saaneet vastauksia.

Sitten aloimme miettiä itse matkaa. Autollahan se kannattaisi taittaa, mutta mitä reittiä. Parilla haulla selvisi myös se, että ilmainen tai edes halpa siitä reissusta ei tulisi. Ensin pitäähuomioida paljonko auton autolautalla kuljetus joko Ruotsiin tai Saksaan maksaa. Ensimmäinen vaihtoehto on näistä kahdesta selkeästi halvempi. Sitten bensat ja jossain pitäisi vielä yöpyäkin. Ynnäsimme päässä yhteen noin summan, että siinä 500-700 euron pintaan saattaisi saada matkat tehtyä. Sen euromäärän jälkeen on aika selvää, että vain yhtä kania ei sillä summalla kannata lähteä hakemaan, joten aloimme miettimään suomalaisten kasvattajien tarvetta. Kenties meille tulisi keväällä sitten muutama mutka muidenkin kaneja hakiessa. Aika näyttää, hyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti